Утре в 10:30 часа в сградата на СДВР на ул. „Антим I“ № 5 ще се състои брифинг. Той е по повод възникналите груби нарушения на обществения ред след футболната среща между отборите на на „Локомотив – София“ и „Хебър – Пазарджик“ в събота. В него ще участват главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов и директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Към момента има задържани общо четирима

Вчера, след футболна среща от Втора професионална лига, играла се между отборите на „Локомотив – София“ и „Хебър – Пазарджик“ , възникнаха груби нарушения на обществения ред. В самия край на мача, когато отборът на гостите изравни резултата и докато официалните лица изразяваха своята радост в ложата, към тях се насочиха привърженици на домакините.  Кратките словесни пререкания прераснали във физическа саморазправа, която от ложата се прехвърлила и извън стадиона. В сбиването се включили и други фенове на отбора домакин.

След подаден заявителски материал, във Второ РУ са предприети  процесуално-следствени  действия и по случая е образувано досъдебно производство. Първоначално бяха задържани трима мъже, един от тях е член на УС на „Локомотив София“, а в последствие е зедържан още един запалянко. Продължават оперативно- издирвателните действия за установяване и на останалите участници в инцидента.

Припомняме, че Хебър завърши вчерашното си гостуване срещу Локомотив 1929 (София) с равен резултат 3:3. Срещата бе изключително оспорвана, а попаденията за пазарджиклии отбелязаха Тодор Чаворски, Андриан Краев и Октай Хамдиев. При последния изравнителен гол на нашите, фенове на домакините нападнаха част от официалните лица на Хебър и ръководството на клуба подаде необходимите жалби до отговорните органи.