На 5 декември, четвъртък, две дами ще поднесат на почитателите на класическата музика букет от арии от известни опери. От 18:30 ч. в концертна зала “Маестро Георги Атанасов“ ще прозвучат арии и увертюри от „Севилският бръснар“, „Бохеми“, „Набуко“, „Кармен“, „Ромео и Жулиета“, „Селска чест“, „Лакме“ в изпълнение на Юлия Саврасова  – мецосопрано и Каталина Пас – сопрано.

Двете солистки ще изпълнят своя репертоар заедно с музикантите от пазарджишкия симфоничен оркестър, а диригент ще е младият Георги Николов. Любимецът на публиката стартира кариерата си, като виолончелист и вокалист. Поради честото си сътрудничество с редица изтъкнати диригенти и солисти, особено по време на собствените си музикални проекти във Виена, той придобива безценен опит в изпълнителското и професионално ръководене, както и интерпретацията на дадено произведение, което значително помага за работата му като диригент.

Мецосопраното Юлия Саврасова е родена в Русия. Тя е пяла на множество известни сцени, включително Петербургска държавна филхармония, Мариински театър, Московския дом на музика, операта в Кайро и други.

Каталина Пас е чилийско сопрано. Дебютира като солистка в „Palau de la Música“ във Валенсия, Испания, където израства. От 2016 г. тя е официален солист на Musikwelten (с оркестър Donau Philharmonie), където изнася множество концерти из Европа. Носител е на 1-ва награда на III певческо състезание по терор, победител в VII Международен конкурс на Заруела и втора награда на певческото състезание I Josep Palet. Изпълнила е ролите на Frasquita, Lauretta, Papagena и Olympia.

Каталина Пас получава бакалавърска степен по изкуствата в престижния университет за музикално и сценично изкуство Виена, където учи при тенора Райнер Трост. Следващия юни 2020 г. тя ще изнесе самостоятелен концерт в камерната зала на Аудитория Алфредо Краус.