Надзирателят от затвора в Пазараджик Георги Доков, който уби на място 16-годишният Станислав Стоянов на 31 август 2018 г., карайки пиян по пътя между Ивайло и Сарая, ще прекара близо пет години зад решетките.

В биографията на Георги Доков има 9 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. По данни на прокуратурата във фаталния ден Доков е тръгнал в пияно състояние с колата към съседното село, за да търси домати. Пред разследващите надзирателят разказал, че е бил изпил само една ракия, но според държавното обвинение са били много повече, тъй като дрегерът е отчел 1, 58 промила.

Доков  заявил пред разследващите, че е бил засечен от друго превозно стредство и затова кривнал от пътя. Доказателства в тази посока обаче не са били открити. Фаталният удар е станал в тревната площ, а не на пътното платно. Надзирателят постоянно криволичел преди фаталния сблъсък, твърдят всички свидетели.

Делото премина през всички инстанции и Върховният касационен съд отреди той да остане в затвора за четири години и десет месеца. Законът предвижда от три до петнадесет години затвор за стореното от Доков.