Тази събота стартират тържествата и събитията посветени на Коледните празници в община Пещера, съобщиха от ХГ“Проф. Веселин Стайков“. Начало на положителните емоции ще сложи Коледен базар на вещи изработени от пещерски деца и домакини. Той ще бъде на разположение в галерията и ще продължи до 14 декември.

На 12 декември предстои запалването на Коледните светлини на градския площад, като това ще се случи в 17 ч. Спектакълът е именуван „Коледно сияние“, а малчуганите и техните по-големи братчета и сестрички ще се радват на присъствието на Боби шоу, Арлекино и Дядо Коледа.

На 13 декември, младите почитателите на театъра ще могат да се насладят на пиесата „Голямата Коледа на малкия Франклин“, тя ще се играе в 14 ч. на сцената на читалище „Развитие“. В същия ден и на същото място, но в 18 ч. предстои Коледен концерт на формациите при ЦПЛР – ОДК и приятели.

На 16 декември отново в читалище „Развитие“ също ще има детски спектакъл, той ще започне в 10.30 ч. и се нарича „Суматоха в Коледната нощ“.

На 18 декември в художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ ще бъде открита годишната изложба на художниците от клуб „Петър Стайков“. Началният час на събитието е 17.30 ч.

На 19 декември почитателите на музиката могат да се насладят на „АББА – мания“ – рок симфони концерт от 18 ч. , а на следващия ден в същия час и на същото място – читалище „Развитие“, ще се състои фолклорният концерт „Изгрява Рождество“