По-малко от седмица след като се завърнаха от Велико Търново, грациите от СКХГ „Диляна ПРИМА“ взеха участие в един от най- силните турнири за тази година.

В него участие взеха над 570 участнички от общо 43 клуба, 26 от чужбина на традиционния турнир по Художествена гимнастика Зимна купа „АКАДЕМИК“ в гр. София. Състезанието стартира в четвъртък 05. 12.2019г с много добро представяне на Никол Трендафилова, Татяна Чергарова и Елена Колева те показаха напредък в изпълненията си и треньорката Вили Петкова остана доволна от тяхното изиграване.

Вчера участието на клуба започна с прекрасното съчетание на обръч на Дарина Трифонова, за което тя оглави първото място на почетната стълбичка и спечели златен медал. За деца родени 2006 година Ани Чакърова изигра много въздействащо своето ново съчетание на лента и успя да спечели бронзов медал. Александрина Митева стартира в късния следобед на деня, но това не и попречи да изиграе без грешка своето съчетание на обръч и да спечели сребърен медал.

Тя омая и публиката и съдиите със своето харизматично присъствие и беше наградена и коронована с приз за най- елегантна гимнастичка. Много достойно представяне на турнира демонстрира Адриана Данова във своите съчетания на бухалки, въже и топка, надяваме се , че през новия сезон отново ще се радваме на нейните победи.

Дара Стоянова сред изключително висока конкуренция успя да изиграе на много – високо ниво своите сложни композиции и успя да се пребори за златен медал на въже, сребърен медал на бухалки, сребърен на топка и сребърен медал и купа в многобоя.

За пореден път децата от ансамбъла родени и 2012г. се представиха достойно със сложното си съчетание и успяха да вземат сребърни медали и купа от турнира, като се състезаваха с по-големи от тях деца родени 2011г.

Целият турнир протече на едно много високо и професионално ниво, с изключителен интерес от страна на зрители, с перфектна организация, въпреки многобройните участници от Норвегия, Гърция, Израел, Италия Испания, Сърбия, Австрия, Белгия , България и много други страни. Но въпреки високата конкуренция и класа на турнира възпитаничките на СКХГ „Диляна ПРИМА“ за пореден път показаха едно отлично и запомнящо се представяне, значителен напредък в спорно-техническите нива, силен характер и амбиция за победа.

Гордеем се с вас момичета, знаем, че можете още много и вярваме във вас! Адмирации за прекрасните треньорки в клуб “ДИЛЯНА ПРИМА“: Величка Петкова, Уляна Айналиева, Ели Делева, Ружа Блангева и хореограф Диди Кирова за успешната и усърдна работа, за търпението, енергията, силата и обичта, с които обграждат своите възпитанички. Изпращате една много трудна, но и успешна година, нека новата 2020 година ви донесе още- повече призови класирания от национални и международни състезания в страната и чужбина.