Когато Женя намерила снимка на див самур в интернет, веднага се влюбила в него и решила да научи повече за малкото животинче. Оказало се, че то има един от най-скъпите видове козина в света. Промишлеността на кървавите кожи го предпочита пред кожухчетата на другите животни поради копринената му текстура и гама от цветове от бежово до черно, разказва boredpanda.com.

В Русия търсенето на самурови кожи нараства, тъй като се използва за производство на предмети като покривки и дори бельо. Според доклади в страната има около 70 ферми, които отглеждат и убиват див самур и други животни заради кожите им. И това щеше за е съдбата на сладкото животно, което Женя вижда в интернет; да умре и да стане нечия друга кожа.

Така Женя отива във ферма за самури и си купува един от тях. И по точно една от тях, тъй като Умора е момиче.

Сега двете живеят заедно и се наслаждават на живота в най-голяма степен. Женя споделя за необичайната си домашна любимка: „Умора е трудна личност. Животът във фермата за кожи наистина й се е отразил, така че е доста емоционална, понякога дори малко истерична. Умора е нахална и обича да краде неща. Тя също така е много палава и умна. Човек трябва да измине много път, преди да започне да живее спокойно с нея“, каза Женя. „Това изисква много време и търпение. Може дори да минат няколко години, за да започнете да се наслаждавате напълно на живота си с малкото самурче. “

Самурът, наричан още собол, е вид хищен бозайник от семейство Порови. Сравнително едър представител на семейството, достигащ 30 – 52 cm дължина на тялото и опашка до 19 cm. Разпространен в Северен Урал, Сибир, Камчатка, най-северните гористи територии на Монголия, Китай и Северна Корея, островите Сахалин и Хокайдо.

Снимки: russian_sable