Професионалната гимназия по икономика в Пазарджик  усилено се готви за финала на състезанието по проекта „AR EDU”, финансиран от ЕРАЗЪМ + . Четирите етапа на надпреварата ще бъдат през март месец и за трите участващи училища – от България, Македония и Хърватска, бе решено на последната среща на партньорите.

В реално време ще бъде отворена  платформата  на проекта и в четири последователни съботи и недели учениците от трите школа ще търсят с мобилните си телефони  20 локации, като при достигането им ще се отварят въпроси от областите математика, география, физика, биология, химия  и те ще трябва да отговорят за две минути.

При неверен отговор ще получат шанс да отворят втори въпрос. Платформата сумира точките на всеки отбор и прави класация в реално време. Всяко от училищата партньори трябва да има поне 6 отбора.

ПГИМ е сформирала 7 отбора от ученици от 11 клас на три специалности. Сега тече период на усилена подготовка  по темите върху които ще има въпроси. Тестът на платформата премина успешно през месец декември. Отборите, събрали над 70 точки, ще правят презентации в популярни в момента палтформи като PADLET и  Jump Story.

С презентациите си и  чрез кратки видеа, ще представят своето училище , своя отбор и как точно са се подготвили за състезанието.