Всички места в спортната зала Арена Асарел са продадени преди дни. „Златните момичета“ участват в уникална фотосесия с Панагюрското златно съкровище

 Националният отбор по художествена гимнастика и медалистките  от тазгодишното световно първенство в Баку ще представят тази вечер спектакъла си „Светът на златните момичета“ пред Панагюрската публика в Зала Арена Асарел, Панагюрище. На една сцена заедно със златните момичета ще излязат и едни от най-популярните млади български изпълнители – Дивна, Искрата и Дара Екимова.

Българската федерация по художествена гимнастика  гостува заедно с националния отбор във Възрожденския град по покана на организаторите от Фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“, „Асарел Медет“ АД и  „Тракийски хотелиери“, като интересът към събитието е огромен. Още първите дни  след обявяването на датата на спектакъла, голяма част от билетите бяха изкупени. Уникална възможност предоставя Панагюрище на нашите златни медалистки по художествена гимнастика – те ще участват в специална фотосесия с копието на Панагюрското златно съкровище по повод 70-годишнината от откриването му. Тази възможност е със символично значение за Националния отбор по художествена гимнастика на България, който завоюва пълния брой квоти за участие в Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

„Българският отбор по художествена гимнастика преодоля 170 гимнастички от 61 държави, което не се е случвало през последните 12 години и по този начин България бетонира своята позиция сред лидерите в света и направи сериозна заявка за бъдещи медали от Олимпиадата и други международни състезания“, коментира Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика. „ С гостуването на „златните момичета“ в Панагюрище, ние от „Тракийски хотелиери“ продължаваме стратегията си в привличане на спортни състезания и събития в града, като по този начин искаме да затвърдим Панагюрище като дестинация за спортен туризъм и подготовка на спортни отбори.“, заяви Михаил Атанасов, управител на „Тракийски хотелиери“.