Невероятните преживявания на “златните момичета” в Панагюрище часове преди уникалния им спектакъл “Светът на златните момичета” бяха допълнени от среща с Панагюрското златно съкровище. Организаторите на събитието от “Асарел Медет” срещнаха двете златни съкровища – панагюрското и “златните момичета”, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.


Преживяването беше много вълнуващо. Всички останаха без дъх при вида и блясъка на деветте златни съда. Момичетата поглъщаха всяка дума на директора на музея доц. Шопов, който им разказа историята на съкровището. Те задаваха въпроси и искаха да знаят всяка подробност за изработването му, която е известна. След това се насладиха на всеки предмет. Голямата изненада беше, когато им разрешиха да докоснат с ръцете си историческата златна ценност. Със затаен дъх и огромно внимание взимаха всеки съд, любуваха му се и си правиха снимки за спомен. Доц. Шопов пожела златото да им донесе злато и много успех в Токио 2020 г.


Всички фотографи снимаха и направиха забележителни кадри на развълнуваните момичета и треньори. Прекрасна среща с момичетата имаше и г-жа Веселина Цоцоркова, която изказа своята огромна обич и възхищение от победите на любимките на България. Те пък и благодариха за посрещането и всички приятни и вълнуващи моменти в Панагюрище. Г-жа Илиана Раева също беше подготвила специална изненада за музея. Със силни думи, тя подари на музея златната книга на световните шампионки на българската художествена гимнастика “Златната диря”. Доц. Шопов искрено се развълнува и благодари и каза, че книгата ще стои заедно със златното съкровище. Заредени с много красота, сила и усмивки, щастливите ни момичета тръгнаха към залата, където вечерта представят поредния си невероятен спектакъл “Светът на златните момичета” и изправиха на крака препълнената зала „Арена Асарел“.

Снимки: Анна Недкова, Българска федерация по художествена гимнастика