Ако се опитвате да се придържате към една нощна разкрасителна рутина, която не изисква да изоставите цялата си вечер или да похарчите цялата си заплата, не сте сами. Независимо дали балансират училище, работа, семейство или и трите наведнъж, повечето жени не отделят достатъчно време вечер, за да дадат на кожата си грижата, която заслужава. Една от най-важните нощни практики за красота е измиването на грима от лицето.

Нашето лице е най-чувствителната зона на кожата на тялото ни и най-предразположена към появата на акне и бръчки.

Повечето от нас мият лицето си преди лягане, за да изплакнат грима си от деня. Но какво да правим, ако не носим грим? Или какво, ако носенето на грима ни в леглото не ни причинява акне? Наистина ли трябва да мием лицето си?
Независимо дали носите грим или не страдате от акне, важно е да миете лицето си преди лягане. Измиването на лицето ви помага да:

  • Изчистете порите. Докато премахвате грима от кожата си, порите ви се отварят и кожата ви най-накрая може да диша.
    • Отстраните мазнината от кожата. Дори и да не носите грим, лицето ви ще е мазно в края на деня. Ако не го почистите, това може да запуши порите, оставяйки лицето ви уязвимо към акне и други неприятни състояния по кожата.
    • Предотвратяване на бръчки. Не миене на лицето може да доведе до преждевременно стареене и развитие на бръчки, тъй като кожата с течение на времето губи влагата си.
    • Освежите кожата си. Кожата ви ще изглежда по-гладка и свежа.

За съжаление, въпреки предимствата му, много от нас водят толкова натоварен живот, че често пренебрегваме миенето на лицето си  в края на деня.
Ако не се грижим правилно за кожата си, докато сме млади, ще съжаляваме по-късно. Но как да измием лицето си правилно, когато нямаме време за това, а и продукти за грижа за кожата са скъпи?

Ако търсите начин да спестите време и пари, докато се грижите правилно за кожата си, ето няколко бързи, лесни и достъпни начина да се грижите за лицето си:

Използвайте топла вода.

Използването на топла вода на лицето ви помага да отворите порите си, изчиствайки ги от мръсотия и бактерии, които могат да доведат до акне. Освен това ви отпуска – страхотно усещане преди лягане.

Използвайте четка.

Четките за почистване на лице осигуряват чудесен начин за изглаждане на кожата, изчистване на порите, премахване на мъртвата кожа и предотвратяване на акне. Просто нанесете любимия си почистващ препарат на лицето и след това го масажирайте внимателно с четката за почистване на лице.
Опитайте тампончета за премахване на грим
Тампончетата за отстраняване на грим не трябва да заменят нормалната ви рутина за измиване на лицето, но те могат да осигурят бързо решение, ако сте далеч от дома или сте притиснати за време. Те помагат да премахнете значително количество грим преди лягане, оставяйки порите ви чисти и свежи.

Изплакнете.

След като нанесете почистващ препарат за лице или използвате почистващата си четка, изплакнете лицето си с топла вода. Можете също така да искате да използвате чиста кърпа за измиване, за да издърпате внимателно всички останали почистващи препарати и да изтриете всяка мръсотия, която е останала.

Подсушете лицето си.

Въпреки че тази стъпка често се пренебрегва, важно е да изсушите лицето си, оставяйки го без излишна вода или продукт. Освен това усещането за чиста, мека кърпа на лицето ви е чудесно.

Използвайте лосион.

Използването на хидратиращ, богат на антиоксиданти лосион на лицето ви преди лягане може да помогне на кожата ви да остане жизнена и да предпази от последиците от стареенето. Припоръчваме ви да опитате продуктите на Vichy.

Изпийте чаша вода.

Може би нищо не може да се възползва от кожата ви повече от водата. Водата помага да поддържате кожата си хидратирана и да изглежда здрава. Пиенето на чаша вода преди лягане ви помага да останете хидратирани през нощта.