Младши инспектор Костадин Коев – младши автоконтрольор I степен е награден от „Пътна полиция“ – Пазарджик на днешната церемония „Полицай на годината 2019“. Той е част от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на сектор „Пътна полиция“, ОДМВР-Пазарджик. Наградата се присъжда „За проявен професионализъм при изпълнение на служебни задължения по опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на гражданите.“

26-то издание на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“ уважиха народни представители, зам.-главният прокурор Иван Гешев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, бивши министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР, полицейски аташета. Раздадени бяха четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две – за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от Прокуратурата на Република България.

Костадин Коев е отличен с трето място при индивидуалните награди. До него е началникът на сектора главен инспектор Асен Гешев

„Достойни са ежедневните Ви усилия в името на обществото. Предизвикателствата пред МВР растат, но целият екип доказа, че може да се справи с тях. Благодаря на Вас и на семействата Ви за търпението към работата в полза на всички български граждани“. С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов се обърна към колегите си, отличени на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“.

Днешните награди за полицаите са логичен завършек на динамичната година, изпълнена с множество задачи, които винаги са свързани с високи очаквания към МВР. Отличия получиха най-добрите, но зад техните резултати стоят усилията на много колеги, отбеляза вътрешният министър.

Той очерта приоритетните линии на действие, по които работят и наградените полицаи – охрана на държавната граница и външна за ЕС, противодействие на конвенционалната, противодействие на тежката и организираната престъпност, опазване на обществения ред. Министър Маринов благодари и на прокуратурата за постигнатото единодействие, резултатите от което говорят за ефективността на съвместната работа. В знак на признателност вътрешният министър връчи на главния прокурор Сотир Цацаров почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги“. Министърът използва възможността да благодари и на фондация „Доверие и закрила“, съучредители на наградата „Полицай на годината“, която е своеобразна обществена оценка за работата на полицейските служители.

По време на церемонията бе организиран търг за детски рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. От изложените 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. По инициатива на домакина на тържеството – директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, бяха наградени и трима от победителите в конкурса за детска рисунка.