1 276.67 лева събра кампанията, организирана от НУ „Васил Друмев“-гр. Пазарджик в помощ на 12-годишната Иванела Даниелова Вучоглавска от гр. Пазарджик. която е с автоимунна епилепсия и диабет /на инсулинова терапия/. Иванела не ходи на училище, защото не може. Не говори. Състоянието й се влошава, когато е близо 6-годишна, дотогава не е боледувала. Иванела вече рядко посещава Центъра за деца с увреждания в гр. Пазарджик, заради влошеното й здравословно състояние. За нея се грижат само нейната баба и майка. Момичето е на постоянна терапия, в момента отново е хоспитализирана в пазарджишката болница. Семейството разчита само на собствените си приходи, за да се облекчи състоянието на момичето. „Битката ни е ежедневна. До 2017-та година се лекувахме в Германия и състоянието й беше по-стабилно, но за нас е изключително трудно на всеки три месеца да събираме по 18 хиляди лева“, разказва бабата на момичето Даниела.
Събраните средства ще бъдат дарени лично на семейството на Иванела.
НУ „Васил Друмев“-Пазарджик превърна в традиция инициативи с благотворителен характер в дните преди Коледа. Това е поредната кампания, която училището организира през последните четири години.
 И сме сигурни, че доброто, което правим ще донесе късмет и повече спокойни дни на 12-годишната Иванела и нейното семейство!