С концерт, в който се включиха ученици от всички възрасти, Спортното училище в Пазарджик изпрати една успешна година. В навечерието на Коледните празници възпитаниците на учебното заведение показаха, че освен отлични спортисти, са и добри певци, актьори и танцьори. В празничната програма с много страст и желание те демонстрираха своите таланти, доказвайки, че младите хора също имат на какво да ни научат. Изпълненията си те посветиха на своите учители и треньори, които с много старание и любов ги водят вече трета година по пътя на успеха.

Според директора Георги Георгиев 2019-та е поредната успешна година за училището. Като пример той посочи добрия прием, който за трета година осъществява училището и сега в него се обучават над 300 ученици. Това е важно, защото младите хора трябва да спортуват, обясни директорът на Спортното училище. Той разкри намеренията на ръководството от следващата година спортовете в училището да се увеличат с още два – борба и спортно ориентиране. Така учениците вече ще имат избор от 17 вида спорт.

Най-голямата гордост за всички нас са постиженията на учениците ни – тази година в различните спортове те завоюваха престижни отборни и лични награди от държавни, международни и балкански първенства, сподели още директорът.

Само за две години подготовка на спортистите и вече седем възпитаници на училището намериха място в номинациите за Спортист на годината. Двама от тях влязоха в челната десетка – Любомир Германов зае пето място след гласуването, а Димана Стефанова стана девета.

На тържествения концерт в училището Георги Георгиев награди учениците, постигнали най-високи спортни успехи. И пожела – на учениците да имат още по-добри резултати на вече по-големи първенства – европейски и световни за кадети, в която възраст се обучават децата в училището, а на учителите и треньорите – все така упорито да вярват в идеята и да работят за просперитета на Спортното училище.