От началото на годината линията Пазарджик – Боримечково е закрита, алармира кметът на селото Велин Георгиев. В селото живеят 62 деца, които всяка сутрин пътуват с градския транспорот до Калугерово, а по обяд, пак с него се прибират у дома. На практита тези деца, трябва да спрат да ходят на училище, защото не всички родители имат лични автомобили, а в същност образованието е задължително, казва кметът, който вече е адресирал молба за разглеждане на случая и съдействие до кмета на общината – Серьожа Лазаров и Автогара – Пазарджик. Превозвачът, който сътвори транспортната бомба е Юнион Ивкони, а от години по отношение на извършваните от тях превози в региона има множество оплаквания. Като капак на ситуацията децата са си купили карти за транспорт още преди Нова година, а на практика сега те се оказват ненужни.

Наше проучване показа, че от вчера, първия делничен ден на новата година, автобусният превозвач Юнион Ивкони е спрял голяма част от автобусите си изпълняващи междуградски линии в региона. Десетки жители на градове и села в областта не могат да пътуват до и от областния център Пазарджик, въпреки че превозвачът се е „постарал“ да им издаде карти. Хората мръзнат по спирките без никой да ги предупреди или поне обясни каква е ситуацията.

От Автогара Пазарджик заявиха за PzDnes, че при тях няма постъпила официална информация от превозвача за преустановени курсове. По договор всички фирми превозвачи са длъжни да уведомят Автогарата във връзка с информацията, която ежедневно се подава на пътниците и се публикува на сайта на най-голямото транспортно съоръжение в областта.  От вчера обаче на телефоните на диспечерите валят запитвания за липсващи автобуси на фирмата превозвач, признаха от Автогара Пазарджик.

От свои източници установихме, че голяма част от часовете по различните направления са променени, а по някои Ивкони вече въобще не са превозвачи. Кой ще поеме превоза по тези линии, защо областта осъмна без предварително хората да бъдат уведомени за предстоящите промени в транспортната схема, ще се възстановят ли парите на пътниците, закупили си карти за пътуване – предстои да разберем.