Първа копка на рехабилитацията на главната улица в септемврийското село Бошуля бе направена днес пред сградата на кметството. Това се случи в присъствието на областния управител Стефан Мирев, кметът на община Септември – Марин Рачев, кметът на Бошуля – Христина Венчева и нейни колеги от съседните села. Тържествен водосвет бе отслужен от отец Кънчо, свещеник в карабунар. Проектът касае отсечката от входа на селото до изхода на кръстовището за Карабунар.

Доставката на бордюри за главната на Бошуля бе направена още преди два дни. След многото проведени срещи на най- високо ниво в МРРБ, съвместно с кмета на общината Марин Рачев, кметът Христина Венчева запозна през отминалото лято с необходимостта от този ремонт лично шефа на АПИ Георги Терзийски.

Още тогава настоявахме да се заложи цялостно изграждане на нова конструкция на пътното платно включваща канализация, бордюри и настилка, както и нов шосеен мост, разказа Христина Венчева. Следва изработване и одобрение на проектите, а от днес започва и реализацията на проекта.