Мъгла ограничава значително видимостта на водачите по пътищата на голяма част от областта. На някои места, които са в близост до речни корита видимостта е намалена до 15-20 метра. В тази връзка от сектор „Пътна полиция“ апелират към водачите да шофират с повишено внимание, с много ниска скорост и възможност за реакция при необходимост, при спазване на необходимата дистанция и с технически изправни автомобили, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

В градовете да се шофира с много ниска скорост която да позволи бързо спиране на автомобила при внезапно изскачане на пешеходци. По пътищата в региона са изведени допълнително екипи на пътна и охранителна полиция, които да следят за състоянието на пътната мрежа и да съдействат на участниците в движението.

Има постоянен контакт с Областно пътно управление и общинските администрации, както и с фирмите ангажирани с почистването на пътищата. В участъка от АМ „Тракия“ обслужван от ОДМВР-Пазарджик също има места с гъста мъгла, за това водачите да се движат с по-ниска от максимално допустимата скорост. Приомняме, че пътя Пазарджик-Пловдив в участъка до сало Мало Конаре е в ремонт и движението се осъществява само в едната пътна лента. При забелязани нередности, пътни инциденти или затруднения в трафика гражданите да подават сигнали на телефона за спешни повиквания – 112.