Първият за годината триумф отбеляза волейболният тим на Хебър, който надигра Нефтохимик на техен терен. Двата най-силни отбора се срещат за пореден път, като Хебър за втора поредна година успя да вземе Купата на България. Мощна агитка от Пазарджик подкрепяше любимия си тим. Сред зрителите бе и кметът Тодор Попов, който по време на играта седеше до кмета на Бургас – Димитър Николов. Победата не беше лесна, особено във втория гейм когато двата отбора бяха напълно равностойни. Напрежението в зала „Младост“ продължи да расте, защото двата отбора непрекъснато се догонваха в броя на постигнатите точки. В крайна сметка след много напрежение и невероятно спортно шоу имахме и втория спечелен гейм с 25:23. Първият също бе за нас, като победихме с 25:19. 

Очаквано домакините се постараха да поведат в третия гейм, но пазарджишките тигри бяха твърдо решени да не допускат обрат в играта и моментално наваксваха разликата от една точка, която Нефтохимик успя да вземе в началото. Интригата стана още по-голяма, когато двата тима буквално измъкваха по точка един от друг и нямаше явен лидер в играта. В средата на гейма поведохме в резултата, но домакините успяха да ни настигнат и дори да ни изпреварят. Играта бе изключително динамична, при резултат 19:19 бе даден тайм аут, а след това Ляфтов показа, че двубоят трябва да приключи в наша полза и отбеляза точка, но тя бе последвана от две на противника. При резултат 22:22, залата настръхна. Последва още по-драматичното 23:23, а след това 25:25, като до този момент Нефтохимик ни водеше с две точки. Точка на двубоя сложи Брадли Гънтър и третият гейм завърши с 27:25. 

На терена днес видяхме Александър Ляфтов, Георги Братоев, Петър Каракашев, Тодор Алексиев, Брадли Гънтър, Теодор Тодоров, Мартин Симеонов и Спас Байрев.