Тридесет годишният Христо Спасов от Велинград, който преди година уби с особена жестокост баба си, а преди това нарани майка си, ще се изправи пред съдия Веселин Петричев, за първо заседание по делото, което е насрочено з 14 ч.

Припомняме, че на 24 февруари в полицейското управление на курортния град бе постъпил сигнал за битово убийство.

При направения оглед станало ясно, че 29-годишният тогава Христо предизвикал скандал с майка си. Разпрата бързо се разгорещила, при което младият мъж нанесъл удари на 48-годишната жена с дървена летва. Това обаче не стигнало да умилостиви разярения  мъж, той отишъл в съседната стая, където на легло била 71-годишната му баба.

На нея той нанесъл множество удари в областта на главата и за съжаление в резултат на това старицата е починала. Пристигналите на мястото полицейски служители задържали Христо в ареста на РУ-Велинград . Той е тестван с техническо средство и пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Трупът на жертвата е транспортиран в „Съдебна медицина”-Пазарджик за аутопсия. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура.

Ден по-късно Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Христо Спасов, за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Поисканата от адвокатите мярка „домашен арест“ за арестанта бе оценена като неприемлива с оглед на факта, че преди да се нахвърли на баба си, мъжът е удрял и майка си.

Причината за избликналата у него агресия се дължи на обвинение от негова страна, че двете се бъркали в отношенията му с приятелка, с която се разделил наскоро. За разрива в отношенията той обвинявал предимно баба си. Далеч преди да се стигне до злополучния инцидент младият мъж бил изпаднал в депресия и имал неадекватно поведение, но близките му не предприели никакви мерки, за да предотвратят последващи проблеми.

Подсъдимият е с наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Насрочено е разпоредително заседание.