Популярният български баскетболист Асен Великов ще бъде гост-лектор на седмото издание на Social Evenings в Пазарджик, което ще се проведе в четвъртък, 30-и януари, от 19:30 часа в клуб „Хевън”.  Екипът на Съвет за младежка политика продължава с поредицата публични дискусии в неформална среда – Social Evenings, които целят да срещнат пазарджиклии с доказани професионалисти и лидери в своята сфера, съчетавайки полезната лекция с приятната социална среда. Този път за своята професия и житейския си път ще разкаже баскетболната звезда Асен Великов.

Асен Великов е капитан на столичния Левски Лукойл и е част от Националния отбор на България. Професионалният път на 34-годишния плеймейкър започва през 2004 година с мъжкия тим на Черно море (Варна) в тогавашната „А“ група, след което играе и за други клубове като Лукойл Академик (София) и Рилски спортист (Самоков). Асен е успял да реализира в кариерата си 4 шампионски титли на България, 4 купи на България, а също така и 2 трофея от Балканската лига.


Събитието се организира от Съвета за младежка политика, съвместно с клуб “Хевън”, и част от “Пазарджик 2020 – Европейски град на спорта”. То ще се проведе в клуб „Хевън” на 30-и януари, четвъртък, от 19:30 часа. Входът е свободен, но с предварителна регистрация на: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMjKl92_9YyQK5gYYNhbqY0vUI2cYB_hOFzN9Mc9JpZb4gxQ/viewform?fbclid=IwAR2uIj4cvbsKwVceUxj2JS775K-RtdXVOke0Uqpoo0jLV1ATO6h5QmMTrPQ

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която подтиква младежите към гражданска активност, чрез форми на неформално образование, младежко включване и др. От създаването си преди четири години, организацията придоби голяма популярност, като осъществи над 70 събития, събиращи младежи от Пазарджик и страната на едно място. Сред тях са инициативата “Пазарджик обича”, поредицата Social Evenings, конференцията TEDxPazardzhik, кампанията “Какъв ти е проблемът?”, тренировъчни лагери, семинари и др.