Девет човека са задържани през почивните дни за притежание на наркотици или за шофиране под тяхното въздействие. Действията на полицейските служители са осъществени по време на полицейска акция по противодействие на разпространението и притежанието на дрога в областта.

Криминалисти от РУ-Септември засекли 17-годишен столичанин. По време на личния обиск било установено, че тийнейджърът държи в себе си 4 малки топчета със зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. В жилището му във Ветрен полицаите открили още 7 топчета със същия по вид наркотик. По същото време във Ветрен бил спипан и 27-годишният М.Р. Той носел също топче със суха марихуана.

Ден по-късно на централния булевард в Септември автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди“. Водач на автомобила бил септемвриецът Д.И.- 23г., а до него пътувал съгражданинът му А.М.- 24г. Униформените установили, че пасажерът носи полиетиленов плик със суха марихуана с тегло от близо 7 грама. Водачът пък бил зад волана под въздействието на наркотици.

При проверки в село Церово полицаите от местния участък установили, че И.Б.- 25г. и В.Г.- 22г., и двамата жители на същото село притежават няколко бучки с бял прах. Полевият наркотест реагирал положително на амфетамин с общо тегло от близо 10 грама. Снощи на улица в Пазарджик екип на полицейското управление извършил проверка на 34-годишния пазарджиклия А.К. Така у мъжът, който е стар познайник на органите на реда бил открит плик тип „спейсбек“ с бяло кристално вещество, което малко по-късно се оказало метамфетамин.

Криминалисти от РУ-Панагюрище открили у К.С.- 34г. от средногорския град малко топче, което се оказало кетамин. Вчера следобед на пътя между Пазарджик и село Ивайло автопатрул при полицейското управления в областния град спрял за проверка „Опел“ с водач 30-годишната Б.Ш. Оказало се, че младата дама е зад волана под въздействието на упойващи вещества. И деветимата са задържани в арестите на управленията в региона, а спрямо тях са образувани бързи производства.