От гледна точка на астрологията и нумерологията днешният ден е уникален – датата 02.02.2020 г. се чете еднакво и в двете посоки. Подобна дата ще имаме и през следващата година – 02. 12. 2021, а след това чак през следващия век 12.12.2121. Огледалната дата може да се превърне в точка на невероятни промени както в живота на отделен човек, така и на цялата планета, казват астролозите. В източните култури огледалните дати се считат за дни на магия и съдбовни събития.

Сумата от цифрите в датата 02.02.2020 дава осем, то е символ на безкрайността. Това предполага, че решенията и събитията могат да бъдат фатални за живота ни. Също така всяко познанство в този ден ще бъде решаващо. Добрите хора могат да влязат в живота на човек завинаги и да го променят към по-добро. Лошите хора обаче ще бъдат източник на проблеми в продължение на много години. 

В този ден е по-добре да не се карате и да не подреждате нещата, тъй като всяка небрежно казана дума може да доведе до страшен разпад в отношенията. В допълнение, 2 февруари не е най-добрият ден за големи промени и финансови транзакции. Рискът от измама се увеличава – трябва да се прилага максимална предпазливост и предпазливост.

Някои наричат деня магически, за да стане такъв:

На първо място, на 2 февруари трябва да изречете своите желания, да помечтаете, да визуализирате и да детайлизирате желаното. Представете си как се сбъдват мечтите ви, потопете се в усещанията си, насладете им се. Не забравяйте да простите на хората, нанесли ви обида, и да пуснете тези, които искат да си отидат. Сега нямате нужда от нищо излишно. Поставете се на преден план – сега никой не е по-важен от вас самите.

Освободете всички негативи. Бъдете искрени в своите намерения: прошката трябва да идва от сърце. На този ден в никакъв случай не трябва да се отдавате на завист, да кълнете и да си съперничите с другите. Помагайте, подкрепяйте, правете и давайте добро. Ако е извън силите ви – просто оставете, отдръпнете се, не се намесвайте. 02.02.2020 може да е отправната точка на една промяна.