От днес служителите на Областна дирекция „Земеделие“ гр. Пазарджик ще работят в изцяло обновени помещения. Краят на ремонтни дейности в държавната структура беше поставен с тържествен водосвет, отслужен от Негово Преосвещенство Константийски епископ Яков, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия.

На събитието присъстваха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, ръководителят на Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ в МЗХГ- Николай Маринов, директорът на ОД „Земеделие“ Пазарджик Стоян Траянов и служители на дирекцията. Изцяло обновени са всички работни помещения в държавната структура, стаите са модерно обзаведени, поставени са нови указателни табели в услуга на гражданите.

След водосвета епископ Яков поздрави работещите в дирекцията за доброто отношение и разбиране, което винаги е срещал, ползвайки административните услуги на ведомството, като дългогодишен игумен на манастира „Свети св. Петър и Павел“ с Баткун. Към светата обител има и голямо Църковно-земеделско стопанство.

Областният управител Стефан Мирев благодари на служителите на дирекцията и на гражданите за проявеното търпение по време на ремонтните дейности. Той пожела на експертите от Областна дирекция „Земеделие“ да бъдат все така отдадени в работата си, да подпомагат земеделските стопани от нашия регион и да работят активно за развитието на земеделието в област Пазарджик.

Като ръководител на дирекцията в МЗХГ, която отговаря пряко за дейността на областните дирекции „Земеделие“ в страната, Никола Маринов изрази удовлетворението си от работата и добрите резултати на своите колеги и им пожела здраве и успехи. На 17 януари 2020 г. се навършиха 20 години от създаването на областните дирекции „Земеделие“ в страната като териториални структури на Министерство на земеделието, храните и горите.