ММ Project или казано по друг начин Михаил Паев и Михаела Ринкова, гостуваха в програма „Нощен хоризонт“ на БНР. Двамата разказаха за началото на съвместните си проекти, които са доста смели. Сред тях има и опера за Орфей и Евредика, по текст на друг пещерец и писател – Георги Връбчев, и още от сега можем да се хванем на бас, че става дума за рок – опера. Талантът и на двамата е отдавна доказан, но подробностите са важни.

За Михаил Паев сме ви разказвали не веднъж. За онези от вас, които не го познават, че кажем, че е човек, надарен с много таланти, неудържим фен на „Дийп Пърпъл“ и метъла. Завършил е „Полска филология“ в ПУ“П.Хилендарски“ и е наследил желанието на майка си да дарява частица от себе си на децата, като учител. Именно това го свързва и с Михаела Ринкова, която работи в същото училище СУ“Св. Климент Охридски“ в Пещера. Освен с писането на музика, Михаил Паев може да се похвали и с писането на текстове за своите песни. Неговата муза е Гергана Терзиева, с която са заедно от близо десет години, двамата са родители на един малък юнак.

Михаела Ринкова освен преподавател е и солист на ансамбъл „Елица“ в Пазаджик, била е певица в ансамбъл „Тракийска младост“ към СОУ „Любен Каравелов“ -Пловдив. Участвала е в конкурсите „Нота по нота“-конкурс за поп песен, „Орфеево изворче“ и “ Пирин фолк“.

Втората обща песен на Михаил Паев и Михаела Ринкова е „Мойно либе“. Текстът е на Михаил, а продуцент на клипа е Мария Джуркова, която неволно става и причина за създаването на самата песен.

Чуйте разказа на Михаил Паев и Михаела Ринкова в „Нощен хоризонт“.