Отборът на „тигрите“ надигра столичният ЦСКА с 3: 1 (25:14, 25:19, 25:27, 25:22) , пред мощната агитка на червените, в 15 кръг от шампионата за Суперлигата.

Тимът на Атанас Петров се поздрави с победа и тази вечер, след като в препълнената спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик, момчетата от волейболния Хебър, дадоха шанс на гостите да спечелят третия гейм, при положение, че в първите два отборът на ЦСКА нямаше даже идея за победа.

Първи на игралното поле излязоха  Рагин, Братоев, Каракашев, Алексиев, Ляфтов, Гантър и Къртев, като в играта след това влязоха и други състезатели на тима. Най-аплодирани от публиката бяха Спас Байрев, Брадли Гантър и Александър Ляфтов. Титлата “Най-полезен играч в мача” получи Петър Каракашев.

Четвъртият гейм бе труден за пазарджишките състезатели защото гостите непрекъснато изравняваха резултата и не позволиха на момчетата в жълти екипи да се отпуснат дори за секунда, а днешната им победа бе и своеобразен подарък за треньора Атанас Петров, който днес има рожден ден. По този начин те поправиха миналогодишната си грешка, когато изгубиха в същия ден от Нефтохимик в Бургас.

Атанас Петров пристигна в Пазарджик преди четири години и успя да постигне целта си да върне Пазарджик на волейболната карта на страната. С нашия край го свързва майка му, която е родена във Ветрен дол. Самият Петров е роден в Кърджали от където пък е баща му. В момента човекът който възкреси волейболния блясък на Пазарджик е щастливо женен и има две деца.

Атанас Петров от 20 години е треньор, като 10 от тях на женския отбор на ЦСКА, с който има 5 шампионски титли и 3 Купи на България. Водил е отбори от Румъния и Гърция, както и мъжкия отбор на Монтана, с който е бронзов медалист от първенството ни. Има дълъг треньорски опит и с националните отбори – 7 години с националния девойки, една година с националния отбор на България мъже – до 21 години. Бил е и треньор на националния отбор на Румъния – жени. Като състезател е играл за „Арда“ Кърджали, ЦСКА и „Марек – Юнион Ивкони“.

На 14 февруари гостуваме на Монтана Волей. Очакват ни още три домакински мача.

21-02-2020
18:30
зала „Васил Левски“ Хебър Добруджа 07
04-03-2020
18:30
зала „Васил Левски“ Хебър Нефтохимик
15-03-2020
18:30
зала „Васил Левски“ Хебър Пирин