Заместник – председателят на Парламента Валери Симеонов раздаде квалификации и обвинения в сутрешния блок на една от националните телевизии. Той заяви в ефир, че Антон Хекимян и Венелин Петков от БТв са корумпирани. Защо, ще научите като видите материала на „Господари на ефира“.

От „bTV Media Group“ своевременно отговориха на твърденията. От официалната позиция на медийната група става ясно, че двамата журналисти най-вероятно ще заведат дело срещу коалиционния партньор на властта, както и че ще бъдат подкрепени в правните мерки, които решат да предприемат срещу Симеонов.

„Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото“, се казва в позицията на „bTV Media Group“.

„Документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV. Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се видим в съда“, написа в социалните мрежи самият Венелин Петков.

Ето и материала на „Господари на ефира“ – ТУК