След ясната гражданска позиция, изразена от кметовете на Варвара, Ветрен дол, Семчиново и Симеоновец, че искат развитие на селския туризъм, а не сметище за боклуци, вече са налице и първите видими резултати.
От днес започна извозване на камарите с боклуци, стоварени край някогашния завод за стоманени тръби.
От фирмата депонираща до този момент въпросните бали са дали обещание, че до 6 месеца площадката ще бъде напълно изчистена.

„Боклуци повече във Варвара няма да се карат. Всичко това отива в Главиница за производство на велпапе. Вярвам, че ръководството на фирмата, внасяща този отпадък ще си удържи на думата и ще си намери друго място за временно депониране, както и че ще си изпълни срочно споразумението, което направихме заедно с общинския кмет Марин Рачев.

В Септемврийско подобен бизнес е недопустим на фона на поставените цели, а именно развитие на селския туризъм”, коментира кметът на Варвара Димитър Деянов, който лично наблюдава товаренето и извозването на боклуците, в компанията на колегите си от подбалканските села Ветрен дол, Семчиново и Симеоновец.

„Сега остава и директорката на „Басейнова дирекция” – Пловдив, Цветелина Кънева да спре да пречи и да слугува на „спасителите” като проумее, че местното население е дало вот на доверие към нас, а не към шепата комерсиални типове от София и Пазарджик, на които се отчита със смс-и.

Следващата седмица 500 човека отиват пред „Басейнова дирекция” – Пловдив да питат директорката Кънева с какво я държат „спасителите”, та им се отчита по неформален начин всеки ден, за което вече имаме безспорни доказателства”, категоричен е Деянов.