С 3:2 гейма пазарджишкият волейболен отбор на Хебър бе надигран днес от домакините си Монтана Волей. Срещата се състоя в зала “Младост” от 18:30 ч. и бе излъчвана на живо по Диема Спорт 2. В първия гейм „тигрите“ отстъпиха на своите домакини с 25:23, последва бърза победа във втората част на играта, като нашите се наложиха с 25:21, в третия гейм Монтана Волей отново измъкнаха победа, като завършиха с 25:21.

Атанас Петров изведе на игралното поле обичайните заподозрени, като в процеса на игра включи и момчетата от резервната скамейка. Рагин, Ляфтов, Братоев, Гантър, Алексиев и Каракашев трябваше да се справят с липсата на дружелюбната пазарджишка публика и агресивната игра на противника, който реши да защити честта си пред местната публика.

Въпреки това в четвъртия гейм, Хебър показа своето неоспоримо надмощие и приключи с 25:14. По принцип Монтана Волей не е лесен противник, в досегашните ни срещи с тях, не сме имали шанса да ги пометем, както направихме с лекота с далеч по-силни отбори като „Левски“ например.

Нещата се решиха в тайбрека, като в началото „тигрите“ показаха нокти и не дадоха шанс на домакините да повярват дори и за секунда, че ще спечелят мача. Това продължи докато ние спечелихме девет точки, а противниковият отбор имаше шест. Точно това мотивира Монтана Волей да търси последен шанс, който в крайна сметка намери.

Последва инфарктно изравняване 11:11, което прерастна в 12:12, грешка на противника доведе до 12:13 за нас, а след това фатално изравняване, а малко по-късно се  оформи крайният резултат от петата част 15:13 за Монтана Волей.