Възпоменателното честване по повод 147 години от обесването на Васил Левски се състоя пред паметника на Апостола в града. Ученици от НУ “Васил Петлешков” – Брацигово рецитираха стихове, посветени на великия българин.

Главен специалист „Образование и култура” към Общинска администрация – Брацигово г-жа Иванка Стефанова произнесе слово, в което каза: “ Днешната дата е може би най-трагичната в съвременната българска история. На този ден (19 февруари) по традиция почитаме паметта на Васил Иванов Кунчев, по известен като Левски! За този революционен гений е изключително трудно да се говори.

Тръпките пълзят из тялото, разказите и прочетеното за Дякона се преплитат в една буря сред съзнанието и напират да излязат наяве. 147 години от гибелта на Васил Левски. Колкото повече времето се отдалечава, толкова повече личността на Васил Левски се възправя със своята скромност и величие, с нравственото си съвършенство, със своята всеотдайност към народа и делото за безпримерната си целеустременост в името на свободата, народовластието и бъдещето на България.

Венци и цветя пред паметника на Апостола поднесоха: кметът на общината Надежда Казакова, председателят на ОбС-инж.Веселина Дамова, партийни структури и неправителствени организации, образователните институции в града, фенове на спортния тим „Левски – 1914“.

Цветя на признателност бяха поднесени и на паметника на Апостола на свободата в Равногор.