Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

Повече от успешно за петобойците на СК”Шампион” премина Държавното първенство за мъже и жени, младежи и девойки до 21 години, което се проведе в София в комплекс Академик. Състезателите на клуба бяха най-малки в това състезание, едва 16 и 15 годишни. Те добиха право за участие след силните си класирания през 2019 година.

Момичетата ни в състав Юлия Спасова, Михаела Зонова и Виктория Пенева завоюваха вицешампионски титли при жени и девойки до 21. Индивидуално Михаела Зонова се класира на трето място при девойките.

Любомир Германов, на 16 години, с 3-ти резултат при мъжете, на комбинирана дисциплина, се класира на второ място при младежите, а заедно с Емил Грозданов и Ангел Франгов спечелиха вицешампионска титла за младежи.

С тези си постижения момчетата добиха право на класиране при мъжете, във втория кръг на Държавното първенство. През месец юни предстои Европейското първенство за възраст под 17- годишни и Световно първенство през октомври, за където ще е насочена подготовката на младите ни състезатели.

Те ще вземат участие и в Световната купа, която ще се проведе в София. От тази година всички състезатели по модерен петобой в СК ”Шампион’ започнаха занимания по конен спорт с треньор Валентин Георгиев.

Петата дисциплина в петобоя децата тренират на собствените на коне Звезда и Група, като СК”Шампион” е единствения клуб по модерен петобой в България  със собствена конна база и коне.