С концерт на Николина Чакардъкова, на централния пазарджишки площад „Константин Величков“, завършиха днешните тържества послучай Националният празник на България – 3 март. Стотици жители и гости на града се хванаха на празничното хоро, в деня, в който честваме 142 г. свобода.

Тържествените събития започнаха с молебен за здраве и благополучие, който бе отслужен от Константийския епиксоп Яков и свещениците в храма „Успение на Света Богородица“, в 10.30 ч. бяха поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на участниците в Освободителните борби в града.

Тогава започна и концерта на Симфоничния оркестър на пл. „Константин Величков“, а хората започнаха да се стичат към площада, за да чуят речта на кмета Тодор Попов и да станат свидетели на издигането на националния флаг в чест на празника.

На Тортата се сърбаха множество граждани и представители на различни институции, общински съветници, а единственият депутат от нашия избирателен район бе Надя Клисурска от БСП. Областният управител Стефан Мирев посрещна празника в родното си Панагюрище, а в областния град бяха и двамата му заместници.

Кметът Тодор Попов поздрави гражданите като ги призова към единство и запазване на светлата памет на дедите ни загинали в името на това да пребъде България.

След това към небето полетяха гълъби и балони.

Лично градоначалникът посрещна и днешната гостенка на града – певицата Николина Чакардъкова, която изнесе приказен концерт, а повечето хора не се сдържаха и извиха кръшно хоро.

Припомняме, че днес входът за Регионалния исторически музей и ХГ“Станислав Доспевски“ е безплатен.