Водачите и на моторни превозни средства, и на пътни превозни средства с животинска тяга да са изключително внимателни през утрешния ден, когато на много места в страната ще се състоят традиционните кушии за Тодоровден, е апелът на „Пътна полиция“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За сравнение, на 16 март 2019 година, когато се е чествал Тодоровден, не е регистриран нито един инцидент с каруца или с ездитно животно. В неделя е осми март. По този повод е важно водачите да не забравят, че не бива да сядат зад волана след употреба на алкохол.

Утре вечерта на територията на няколко области в страната, сред които и Пазарджик ще се проведе специализирана полицейска операция с акцент безопасността на движението по пътищата.

Ще се следи основно за спазване на скоростните режими от водачите, недопускане на управление на моторно превозно средство от неправоспособни или след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. Екипите ще следят и за редовността на превозните средства и имат ли собствениците им задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.