Още два нови случая има на хора с коронавирус, които са в „Пирогов“. Това стана стана ясно от извънредна пресконференция на Бойко Борисов и шефа на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Става въпрос за жена на 66 г. и мъж на 70 г. Жената е работила на борсата „Илиянци“. „Искам да благодаря на индустрията.

В момента се тестват от няколко фирми. Надявам се Томислав Дончев да ги проследи и да отиде в лабораторията на военните и да бъде сигурен, че са раздадени на всички, които са в процеса“, посочи Борисов. „Имаме надежда, че това е, което ни трябва. Маските са платени и трябва утре да се разпределят. Мерките са закъснели, той лети във въздуха и маските не го хващат. Можем само да го ограничим с тези мерки – да се избягват контакти и движение“, продължи премиерът.

„Имаме българска компания, която е много напред в намирането на ваксина и им желаем успех. Дай Боже в следващите месеци да се намери лекарство. Каквито и мерки да прилагаме, не можем да затворим градския транспорт, румънските колеги и гърците затварят училищата“, обясни министър-председателят. „Поискали сме 130 милиона евро, за да преоборудваме всички и да имаме готовност за по-сериозна криза. Опитваме се да помогнем на съседите“, изтъкна Борисов. Той подчерта още, че и двамата нови заразени с COVID-19 не са пътували в чужбина.