На днешния 10 март Православната църква почита паметта на Света мъченица Галина. Тя пострадала при управлението на император Деций Траян в Коринт и била последователка на Св. мъченик Кодрат. По време на своето детство, Галина е много палаво момиченце и често е част от момчешките компании. В младежките си години става доста кокетна и около нея винаги има много ухажори.

В зрелите си години, Галина е властна и доста твърда жена и затова често има голям успех в бизнеса си. Приятел само с тези, от които може да извлече полза. Тя е пряма и казва каквото мисли, дори, когато осъзнава, че може да нарани човека срещу себе си. Като съпруга винаги прави забележки на съпруга си и редовно му показва недостатъците.

С нея може да живее само човек, който искрено и предано я обича. Тя е изключително ерудирана. Областният управител на Коринт предприел гонения на християните, при което пострадали много мъже и жени, верни на Христовата вяра. На този ден шестимата мъченици – Кодрат, Киприан, Дионисий, Анект, Павел и Крискент били измъчвани и по различен начин погубени заедно с още заловени християни. Галина е българско име. Означава галена, милвана, обичана.