Дързък извършител на няколко кражби и грабеж на територията на Пазарджик е установен и задържан. Заедно с него е заловена и неговата съучастничка, с която живеят заедно. В разследването са се включили екипи, сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, служители от ОДМВР-Пловдив, подпомогнати от колегите им от ГДНП в София.

Рано сутринта на 10 март в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от частна охранителна фирма за задействан паник-бутон от денонощен магазин в областния град. Секунди след пристигането на екипите на фирмата и полицейското управление станало ясно, че е извършен грабеж.

В магазина влязъл непознат млад мъж с нож и маска на лицето. Той заплашил продавачката с ножа, след което успял да отмъкне сумата от оборота в размер на над 400 лева и няколко стека с цигари. Мястото около обекта незабавно било блокирано, а дежурна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването било поето от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. Не след дълго с тях се свързали и колегите им от ОДМВР-Пловдив.

Съвместните екипи били подпомогнати и от служители на Главна дирекция „Национална полиция“. Така упоритостта и усърдието им било възнаградено, като е установен извършителят на дръзкия грабеж. Оказало се, че това е старият им познайник М.С.-31г. от София. Мъжът е с множество криминални прояви, свързани с кражби и грабежи.

През миналата година той е изтърпял и наказание „лишаване от свобода”. Рецидивистът е задържан, а заедно с него белезниците щракнали и на 39-годишната Д.В. от Божурище. Дамата, която до момента не е известна на полицията подпомагала дейността на приятеля си, като го придвижвала с личния си автомобил.

В хода на работата полицаите установили, че М.С. е автор и на още две кражби в Пазарджик – от магазин за мебели и друг хранителен хипермаркет. Той и неговата съучастничка са задържани в ареста.

Действията по  разследването са извършени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната дейност на „дуото” на територията на Пазарджик и на съседни областни продължава.

*Бони Паркър и Клайд Бароу добиват известност с 12 обира на банки, въпреки че са предпочитали да грабят малки магазинчета и бензиностанции. Двойката са нападнати и убити от засада от полицейски служители близо до градчето Сейлис, Луизиана през 1934 г. В актива им има и няколко убийства на цивилни и полицаи.