Съвместен брифинг направиха днес в Президенството премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев.

Publiée par Boyko Borissov sur Dimanche 15 mars 2020

Поколенията могат да си подават ръка, въпреки разривите и натрупаните заблуди през годините. Ако намерим изход от тази криза, ще намерим и изхода от натрупаните през годините проблеми, най-важното в момента е здравето, живота и благоденствието на хората, борбата днес е за здравето на всеки българин, моят призив е единство и солидарност. – заяви Румен Радев.

Бойко Борисов: Това, което към момента правим в спешен порядък е да защитиме лекарите и медицинските сестри, лаборанти и санитари, по 1000 лв. на медицинско лице на първа линия, що се касе до индустрията с маски и облекла, в тази сфера ще наваксаме още в следващите дни.

Трябва да бъдат подпомагани – малкият и среден бизнес, но трябва да седиме резервите на държавата – заплати на лекарите, армията, полицията и пенсиите. Паралелно с това през социалния фонд, всички които излизат в болнични или фалират да бъдат защитени. От подобна криза не се излиза по-богат, щетите са за цял свят. Нито една държава не е предложила конкретен план, защото лекарите не могат да кажат за колко време ще се справят. Когато не се плащат данъци, няма как да се заплащат заплати и пенсии, аз съм благодарен на президента и ще му предоставяме ежедневно информация за всички  сметки.