Уважаеми съграждани,
За съжаление трябва да ви информирам, че опасенията от вчера за съмнение на заразен с вируса на COVID 19 се потвърдиха. Взетата втора проба на пациента е показала положителен резултат. Предприети са всички необходими мерки по ограничаване на контактите с вирусоносителя, в сила са постановените мерки от директора на РЗИ- Пазарджик.
Във връзка с обявеното извънредно положение от заразяване с коронавирус свиках тази сутрин Общинския кризисен щаб. В работното съвещание участват представители на здравните власти, полицията, пожарната, общински служители и управители на общински предприятия, заети в осъществяването на мерките залегнали в заповедта на министъра на здравеопазването.
За да бъдат намелени предпоставките за разпространение на заразата предприех мерки за защита на населението. Засилват се проверките от страна на органите на реда, продължава пълната дезинфекция на обществени сгради, улици и натоварени участъци на територията на Пещера, Радилово и К. Димитриево. Издал съм заповеди за създаване на ред и организация в Общината за издаване на удостоверения на граждани за временни адреси, които трябва да пътуват извън територията на населените места. Разпоредил съм търговските обекти да спазват правилата за работа с клиенти в кризисна ситуация. Отново се обръщам към вас с молба за стриктно изпълнение на указанията, препоръките и нарежданията на държавните органи и санитарните власти. Използвайте лични предпазни средства, не излизайте без причина, не предприемайте рисковани пътувания извън границите на населеното място !Не създавайте паника и напрежение ! За всяка промяна в ситуацията в общината ще ви информирам своевременно за да знаете истината такава, каквато е от първо лице. Надявам се заедно да се справим с предизвикателствата наложени от времето ! Всичко зависи от нас самите.