Случаите на заразени с коронавирус у нас са 163, от които трима са починали и официално трима са оздравели. Това заяви шефът на Кризисния щаб за борба за коронавирус в България ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА.  Новите случаи в София са 18, а в Бургас има още двама. В Пазарджишка област има един пациент, както вече ви информирахме това е възрастна жена от Пещера.  Средната възраст на починалите е 74 години.
Днес са изписани първите трима пациенти, излекувани от COVID -19. Това са жена, лекувана във ВМА, и първите двама пациенти, които бяха хоспитализирани в областната болница в гр. Плевен на 8.03. При всеки от тях вече са отчетени по две поредни отрицателни проби за коронавирус.

Заразените сутринта бяха 142-ма.

163 са случаите на COVID-19 в България. От тях трима пациенти са починали и трима са оздравели и вече изписани от болница. До момента са отчетени нови 21 положителни проби в страната. От тях само в София са 18, което прави 103 случая в столицата. Сред новите болници в София е „Токуда”, където в белодробното отделение е настанен млад мъж с двустранна бронхопневмония. Извършва се дезинфекция на лечебното заведение, установяват се контактните лица. Докато тече този процес, е осигурен чист коридор за болните на хемодиализа и за спешни раждания.Това стана ясно от думите на генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в 17.00 часа.Средната възраст на починалите е 75 години и искам да напомня, че в момента в България има 8 човека, на възраст между 20 и 50 години, които са със сериозна симптоматика. И никой никога не е твърдял, че този вирус не поразява млади хора. Смъртността е по-малка. Наблюдава се едно безгрижие, което се наблюдава все още по улиците и централните части, цял ден валят обаждания за ристрикциите – от възрастни, млади, което е пълно безобразие. Смао вчера в Италия загинаха над 600 човека за един ден, подчерта генерал-майор порф. Мутафчийски.

Publiée par Военномедицинска академия – ВМА sur Samedi 21 mars 2020