За 21 нови случая на COVID-19, регистрирани у нас, съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски в рамките на брифинг, проведен в Министерския съвет. По-рано днес от Щаба беше съобщена още една положителна проба. Кърджали и Хасково са новите градове с установени случаи. Общо осем са оздравелите. Двама военослужещи са с положителна проба, без клинични оплаквания и един военослужещ в Румъния, който е на мисия там и е настанен в инфекциозна болница в Румъния. Най-много заболели има в София.

С това случаите на COVID-19 в България към момента стават общо 264. Лабораториите във ВМА, Варна и Стара Загора, както и Националната референтна лаборатория, продължават да изследват проби на лица със съмнение за COVID-19.

Над 6000 българи до момента са тествани за коронавирус. Ето как се развива овирусяването с COVID-19  в страната. Все още сме далеч от пика на заразяването.

В днешния ден бе оповестено решението на здравния министър Кирил Ананиев за удължаването на мерките взети за извънредното положение. До 12 април децата ще продължат да учат дистанционно, затворени остават детските градини и ясли, ще работят хранителните магазини и аптеките. Цялата заповед вижте – ТУК

Също днес Министърът на здравеопазването облекчи режима за преминаване през КПП-тата – ТУК