48 500 лв. е дарил народният представител Делян Пеевски на МБАЛ – Пазарджик, на този етап той е и най-големият дарител в България, тъй като е превел над 1.6 млн. лв. в различни здравни заведения в страната.

Припомняме, че преди два дни МБАЛ -Пазаржик стартира дарителска кампания „ Заедно в битката с COVID-19“. Лечебното заведение търси помощ за набиране на средства за закупуване на предпазни средства , дезинфекционни препарати, консумативи, медицински изделия и апаратура във връзка с лечението на пациенти с коронавирус в Пазарджик. Областната болница приема и директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.
Може да помогнете и на работещите в лечебното заведение, които вече живеят в Инфекциозно отделение с доставка на храна или хранителни продукти.

Разчитаме на вас в този труден момент !

Нека бъдем заедно в тази битка за живот!

По повод различни запитвания, за оказване на финансова помощ, Ви предоставяме сметката, на която може да се даряват средства.
“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД
ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК
IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00
BIC: CECBBGSF
Основание за превод: Дарение за COVID-19

Още на следващия ден започнаха да пристигат и даренията. Само ден след стартирането на дарителската кампания на МБАЛ-Пазарджик „ Заедно в битката с COVID-19“ много хора се отзоваха на призива да подпомогнат лечебното заведение с парични средства или директни дарения. За 26 март общата дарена сума по сметката на болницата е в размер на 56 290лв. Най-голямото дарение в размер на 50 хиляди лева е от собственика на пазарджишката фирма за производство на хляб и хлебни изделия „МИО“ Паун Лазаров. По две хиляди лева са дарили фирмите Тролейбусен транспорт, Хебър Бус и Заводски строежи. По 100 лева дарение са направили Янка Бангеева и Цвятко Христов. 50 лв.е дарил Никола Ланков, а по 20 лв. са дарили Христина Колева и Стоян Делиев.

2 хиляди броя ръкавици и 1000 медицински маски за еднократна употреба дари на МБАЛ-Пазарджик пловдивската фирма БУЛТЕКС 99 ЕООД. Дарението е на стойност 1340.64 лв.
Доброто води след себе си добро! В това вярват от БУЛТЕКС 99 ЕООД от град Пловдив. Фирмата е специализирана в производство и доставка на защитно и работно облекло, внос и търговия с предпазни екипировки и лични предпазни средства.“Надяваме се да сме полезни в този труден за всички момент. Всички ние трябва да сме отговорни– към себе си, към близките си и към другите около нас. Фирма Бултекс 99 иска да покаже на хората как бизнеса може да понесе своята отговорност, не само към служителите си, но и към тези, които са на първа линия в борбата със сполетялото ни зло“, споделят дарителите.
Благодарим за добрината и подкрепата на собственика на фирмата Стефан Башев и всички негови служители. – съобщиха от МБАЛ – Пазарджик.