Два нови случая на коронавирус има в областта, съобщи на редовния си брифинг ген. Венцислав Мутафчийски. Положителна проба са дали двама души на 71 и 43 г. 

Малко по-късно от РЗИ съобщиха, че трима от доказаните с COVID-19, хоспитализирани  в  „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Пазарджик са в добро общо състояние, потвърдените два нови случая, мъж на 43 г. и мъж на 71 г., са в тежко състояние, интубирани са и за тях се полагат интензивни грижи. Петимата пациенти са от гр. Пещера.

Шефът на Националния оперативен щаб не уточни дали новите доказани случаи са от Пазарджик или друго населено място. Общо 13 са новите доказани заболели. С тях потвърдените случаи на новия коронавирус в България стават 498. От тях 14 са починали, а 34 са излекувани и изписани от лечебни заведения.

Към момента 173 от диагностицираните с коронавирусна инфекция пациенти у нас са хоспитализирани и са под лекарско наблюдение. От тях 20 са настанени в интензивни отделения /17 в лечебни заведения в София, 3 в болници в Пловдив/.
Това стана ясно от думите на генерал-майор Венцислав Мутафчийски. COVID-19 е потвърден и при 23 лица-медицински служители. Към административните области с регистрирани случаи на COVID-19 се включва и област Враца, където има един потвърден случай, но поради слабата симптоматика не е хоспитализиран.
Вчера /3 април/ в 21.00 ч. е починал пациент, който е приет в 16.30 ч. във ВМА със сърдечна недостатъчност и е интубиран.
Очакват се резултатите от изследванията му, но пациентът е бил силно суспектен за COVID-19, съобщи председателят на Националния оперативен щаб.