Националният оперативен щаб за борба с коронавируса, начело с ген.-майор Мутафчийски, обяви последни данни за заразените у нас. Общо, броят на болните от COVID-19 в страната е 565. 

„Искам първо да честитя празника на всички, които работят в сферата на здравеопазването, с особен акцент към колегите ни, които са на предния фронт. За денят има 24 случаи, а от тях 16 са в болници. Изследвани са 299 човека. Увеличението е с 4,5%“, заяви началникът ген. Мутафчийски.

В Пещера също е установен нов случай на заразен човек, става дума за жена, която е приета в местната болница „Проф. Димитър Ранев“.

Броят на заразените мъже е 320 или 57%, а на жените 245,т.е. 43%.  „В Хасково има брат и сестра на 33 и 34 години, които са настанени в многопрофилна болница. Мъжете са 57%, а жените 43%. Вчера имаше жена, приета в „Пирогов“ в тежко състояние на 90 години, която по-късно почина. Средата възраст на починалите е 66 години. Имаме трима излекувани във ВМА. Средната възраст на излекуваните е 43 години“, заяви още той.  Няма нови области, няма и нови починали.  201 човека са настанени в болница, от които 26 са в интензивно отделение.

„Броят на заболелите не намалява, а се увеличава, но има една тенденция за по-плавно увеличаване. Отчита се такава тенденция в Италия. В Китай не е загинал нито един в последното денонощие, но има регистрирани 34 случая. Виждате, че в САЩ нещата вървят много бързо. Следим много внимателно тенденцията. При нас нещата се задържат в едни и същи граници и е рано да се направят изводи по този въпрос“, обясни той.