Благодаря на всички за отговорното поведение, необходимо е още малко търпение

 „Това, че на територията на община Пазарджик е идентифициран пациент с коронавирус, не бива да ни паникьосва, а да ни направи още по-отговорни. Понякога от едно безобидно подценяване на ситуацията може да пламне голям проблем, както, за съжаление, стана в Пещера. Надявам се в Пазарджик да не го допуснем и благодаря на жителите на община Пазарджик за отговорното им поведение, което проявяват в изпълнение на ограничителните мерки“. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Той призова гражданите на Пазарджик по празниците да си останат вкъщи, с най-близките хора и сподели очакванията си, че в скоро време мерките за изолация ще бъдат смекчени.

„От днес на Пазара започнахме въвеждането и на допълнителни предпазни мерки, защото през пролетта това е едно от най-посещаваните места в града“, категоричен е Попов. Със Заповед на управителя на Пазара са изолирани сектори № 1, № 2 и № 8, с цел недопускане продажба на промишлени стоки. Вече са поставени заграждения и предпазни ленти, за да се създаде еднопосочно движение  и се предотврати струпването на хора /клиенти-купувачи/. Служителите работят за осигуряването на контролиран достъп на клиентите /съблюдава се за спазването на дистанция минимум от 2 м от продавачите и купувачите на продукция/ и следят за предпазването на храните от вторично замърсяване при предлагането. Контролирано е и зареждането на търговските маси със стоки, разпоредено е извършването на редовната им дезинфекция от страна на търговците, както и задължително използване на лични предпазни средства – маски и ръкавици.

„Нека бъдем още малко търпеливи, поне още две седмици да бъдем дисциплинирани и отговорни. Убеден съм, че след Великден ще имаме добри новини. Нека стриктно спазваме предписаното от Националния щаб за борба с коронавируса“, призова Тодор Попов. Той сподели, че е привърженик на балансирания подход, а не на крайните мерки. „От гражданите се иска, ако нямат неотложна работа, да си стоят вкъщи и само ако се налага да излязат, да спазват дистанция. Това не коства някакви големи усилия. Но да се затварят тотално всички бизнеси, както направиха в Пловдив или да се вдигат пейките като в Бургас – кому е нужно и какво ще промени и спаси?! Това само създава стрес на хората. Нужно е да се спазва препоръчаното от щаба и в Пазарджик хората са стриктни засега. Убеден съм, че в Пазарджик сме разумни, умерени и балансирани хора и ще положим усилия да посрещнем Великденските празници без лоши новини“, призова кметът на Пазарджик.