Кметът на Пазарджик Тодор Попов в коментар по случай на самоволно поставяне от граждани на антипаркинг елементи на улица „Струма“:

„Разпоредил съм още днес тези антипаркинг тела да бъдат премахнати и ако това не стане до утрешния ден, ще ги премахнем ние, като съответно нарушителите ще бъдат глобени. Изненадан съм, че в града има хора, които си мислят, че публичните пространства могат да бъдат третирани така, както на тях им отърва. Тротоарите и всички публични пространства са собственост на Общината, затова никой не може да си позволява да поставя ограждения. Трябва да живеем с мисълта, че не сме само ние в града. Животът в града предполага да се съобразяваме с всички и с всичко, а не само за задоволяване на собствените прищевки. Ще бъдат безкомпромисен с такъв тип поведение, независимо за кого става въпрос!“

Проверка установи, че поставените вчера антипаркинг тела вече са отстранени и достъпът до тротоара е безпрепятствен. От общинското звено „Паркинги и охрана“ ще потърсят решение за проблемния участък, така че да се осигури достатъчно пространство и за преминаване на пешеходците.