Скъпи съграждани,

тази година ще извървим дните до великото Възкресение по различен начин. Безспорно, този път в сърцето на всеки един от нас има тревога, има притеснение от неизвестното, има скрита тъга, защото преживяваме нещо различно. Всички ние, като хора, се притесняваме за нас самите, за нашите близки, за това дали ще загубим работата си, затова дали светът ще бъде същият отново.

Нека не забравяме обаче следното: Великден е във всеки един от нас! Убеден съм, че и на този празник, независимо от предизвикателствата, по-голямата част от нас ще открият в себе си добротата и обичта, ще открият съпричастността и ще изживеят този празник, такъв какъвто трябва да бъде – пълен със смирение, обич, отговорност и любов, към всички, които обичаме. Убеден съм, вярвам с цялото си сърце,  че съвсем скоро всички ние ще можем да се поздравим с „Христос Воскресе“.

Сигурен съм, че по-добрите дни ни предстоят, защото винаги след нощ идва светъл ден, след зима идва пролет и най-хубавото след всичко това е , че животът отново ще бъде такъв, какъвто всички искаме да бъде – красив, хубав, пъстър. А до тогава, нека изкараме тези празнични дни с близките си хора, вкъщи, да бъдем отговорни и тихичко да се помолим към Господ да ни помогне!

 

Честит празник!

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК:

                                          ТОДОР ПОПОВ