Новозаразените са 40, за последните 24 часа, от които 16 са в болници. Увеличението от вчера е с 4,56%. 15 случая от новозаразените са в София, съобщи тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. От новине случаи има две малки деца, бебе от Паничерево и девет годишно от Бургас.

153-ма пък са излекувани, от тях 8 деца. 41 са починалите. Има 34 случая в интензивни отделения. 69 станаха заразените с коронавирус медици, като се стига до там, че „във Видин се наложи да се затвори неврологичното отделение, защото няма персонал и това е проблем. Случаите се пренасочват към Монтана.“ – съобщи още ген. Мутафчийски.

Има данни, че много софианци се намират в момента в различни курортни селища в страната и не са под карантина въпреки че идват от мястото с най-много заразени. Ген. Мутафчийски поясни, че точно това е и причината да бъде забранено напускането на София през празничните дни. Той обясни, че те не пристигат там от чужбина, заради това не се поставят под карантина, но когато тръгнат да се прибират в столицата, най-вероятно ще бъдат санкционирани от правораздавателните органи, тъй като са нарушили заповедта на здравния министър Кирил Ананиев.