Бизнесмените Спас Спасов и Благовест Гогов от фирма „СГ МЕДИА ГРУП“ се включиха в благотворителната кампания на Ротари клуб-Пазарджик в помощ на МБАЛ-Пазарджик. Те направиха дарение на лечебното заведение в размер на 5180лв., което включва 50 гащеризона за многократна употреба, които са специално разработени за медици, 100 литра дезинфектантен гел за ръце и 100 литра дезинфектант за повърхности.

„Решихме да се включим в кампанията на Ротари клуб- Пазарджик, защото също искаме да сме съпричастни към борбата с новия коронавирус. Осъзнаваме опасността, която поемат нашите лекари и в знак на благодарност към тях решихме да дадем своя принос в битката с COVID-19″, обявиха дарителите.

Президентът на Ротари клуб-Пазарджик инж. Емил Йончев, със съдействието на който беше направено дарението заяви, че ротарианците удължават своята кампания заради желание и на други фирми да се включат в нея.

Болницата получи и 50 кг. дезинфектант за твърди повърхности на стойност 600лв. Препаратът е дарен от пловдивската фирма „Екохимпром“ с управител Мартин Иванов.

Дарение в размер на 5 хил. лв. по банковата сметка направи и фирма „ Марица Екофроуз“. По желание на дарителите със средствата ще бъде подпомогнато Неонатологично отделение.

Всяко дарение е важно за нас и помага в общата ни битка с COVID-19! Продължаваме да разчитаме на вас! Благодарим ви! Желаем ви здраве и успехи!