За 24 нови случая на COVID-19 у нас съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин. За последното денонощие за коронавирусна инфекция са изследвани 1128 проби. 39 от тях са дали положителен резултат. С тях общият брой на потвърдените случаи на новия коронавирус в България става 1387. Активните случаи са 1107. Починалите пациенти са 58, а излекуваните – 222.

Под лекарско наблюдение в болнични условия се намират 301 пациенти, при които е потвърден новият коронавирус. От тях в интензивни отделения и клиники са настанени 39 души.

Към момента у нас са регистрирани 150 случая на лица-медицински персонал с доказан COVID-19, като 3 са новите случаи, установени в София.

Генерал-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че за изминалата седмица са направени 5312 теста за новия коронавирус.

В Пазарджик от изпратените вчера в референтни лаборатории общо 38 проби, две са дали положителен резултат. Семейство от Пазарджик са новите двама заболели от COVID-19 в областта, съобщиха от РЗИ – Пазарджик тази сутрин. Мъжът е на 79 години и е бил на лечение в болница „Св. Иван Рилски“ в София, жената е на 64. Хоспитализирани са в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Пазарджик, издирени са контактите им и са поставени под карантина.

Лаборатории, в които са изпратени пробите:  НРЛ – София, Лаборатория по вирусология към ДКЦ „Пълмед“ ЕООД Пловдив
ЛЗ, изпратили проби за изследване за COVID-19:  „МБАЛ-Пазарджик“ АД, „МБАЛ-Велинград“ ЕООД, УМБАЛ „Пълмед“ 00Д – МС „Здраве“ Пазарджик.