Свикнали сме да усещаме миризмата на канела предимно около Коледа. Тогава цялата къща ухае от сладките за любимия празник, но всъщност канелата има много свойства, които са изключително полезни за нашия организъм.

Когато успешно я комбинираме с джинджифил и мед, можем да бъдем сигурни, че създаваме стабилен имунитет. Както добре знаем най-важни са пропорциите, за да създадем своя имунитетен еликсир са ни нужни половин чаена лъжичка канела, още толкова смлян джинджифил и лъжица истински мед. Трите съставки се разбъркват добре и ги поемате на гладно всяка сутрин.

Канелата има и друг важен ефект, тя спомага за понижаване на нивото на глюкозата в кръвта. Това свойство на канелата се използва широко при лечение на диабет: 1/2 ч. л. от нея се прибавя към чая, изпива се на гладно – такава напитка може да нормализира кръвната захар за цял ден. Трябва да се знае обаче, че канелата не е в състояние да неутрализира захарите и мазнините, които се приемат заедно с нея. 

Базирайки се на факти, лекари стигат до извода, че канелата в комбинация с мед е отлично средство за нормализиране на обмяната на веществата, което в крайна сметка води до отслабване. Действието на този „тандем“ се обяснява с мощните му антипаразитни свойства. При отстраняването на паразитите, освободилият се от токсините организъм бързо се нормализира и човек намира идеалното тегло за себе си