Служители на сектор „Криминална полиция” при полицейското управление в Пазарджик разкриха добре оборудвана и прикрита наркооранжерия.

Екипите на сектора атакували къща в пазарджишкото село Главиница, обитавана от 47-годишния В.П. – руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на страната ни.

В помещения от жилището служителите установили изградена и оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка.

Открити са 152 растения в саксии с височина между 10 и 70 сантиметра, в начален етап на развитие. Намерени са още 1250 грама суха нарязана листна маса, стъклен буркан с около 70 грама масло от марихуана извлечено с помощта на преса.

Помещението за отглеждане на растенията било обособено в една от нишите на къщата и оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната.

В хода на извършеното претърсване са открити още три старинни монети и керамичен съд, които са незаконно притежавани от стопанина на имота.

Цялата намерена дрога, растения и оборудване са иззети. В.П. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик първоначално за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в областния град.