За новия си свръхмодерен завод в гр. Пещера „Биовет“ избра система за енергиен мениджмънт на Schneider Electric.

Става дума за EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане, внедрена през 2019. Тя е специално създадена за осигуряване на качествено електрозахранване на съоръженията и непрекъснатост на работните процеси с критично значение. Високотехнологичното решение на Schneider Electric осигурява максимална оперативна ефективност чрез мониторинг на електроенергийната мрежа в реално време.

Високата степен на дигитализация и автоматизация в производството става все по-актуален процес в кризисната ситуация, свързана с COVID-19. Благодарение на най-ново поколение технологии и двете партниращи си компании продължават работа при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки на правителството и оказват подкрепа на своите служители и местните общности в Пещера (където е заводът на „Биовет“ АД) и Пловдив (където се намира умната фабрика за прекъсвачи на Schneider Electric).

От „Биовет“ отбелязват, че Schneider Electric е стабилен партньор на компанията, а продуктите на френския гигант покриват най-високите международни стандарти. Изразена е още и увереност в дългогодишния живот на доставеното електрическо оборудване, както и задоволство от възможностите за развитие на системите за електрозахранване и енергиен мениджмънт.

С днешна дата за всяко модерно производствено предприятие е стратегически важно вграждането на иновативни продукти, позволяващи да се мисли за прехода към дигитализация на системи и процеси. Именно такова решение е Системата за енергиен мониторинг EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане на Schneider Electric, внедрена във ферментационния завод в гр. Пещера. 

Системата повишава сигурността и безопасността на хората и активите оптимизира надеждността и непрекъсваемостта на захранването; подобрява на ефективността на процесите и постоянно следи за качеството и потреблението на енергия, както и за съответствие с изискванията.

Иновативното решение е EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане

Инсталираното от Schneider Electric оборудване включва сухи трансформатори Trihal, КРУ SM6, разпределителни табла ниско напрежение Prisma,  устройства за компенсация на фактора на мощността Varset и шинопроводи Canalis.

По своята същност EcoStruxure™ на Schneider Electric е IоТ плaтфopмa. Нейният сoфтyep oптимизиpa вътpeшнитe пpoцecи чpeз пocтoяннo cлeдeнe нa ĸaчecтвoтo и пoтpeблeниeтo и дaвa възмoжнocт зa aĸтивeн ĸoнтpoл.

Платформата работи нa тpи нивa – от една страна това са oтдeлнитe ycтpoйcтвa, втopoтo ca пo-cлoжнитe cиcтeми, ĸoмyниĸaциятa и yпpaвлeниeтo, a тpeтoтo ниво ca oблaчнo-бaзиpaнитe peшeния, ĸoитo пoзвoлявaт дa ce cъбиpaт и aнaлизиpaт дaнни. Последното е от особено значение при вземане на peшeния зa бизнeca и изготвянето на точни прогнози за циĸъла нa eĸcплoaтaция и пoддpъжĸa.